دانشگاه: كتابداري درشاخه پزشكي

ساخت وبلاگ
كتابداري درشاخه پزشكي
سالانه 7000 عنوان نشريه پزشكي و صدها كتاب در زمينه‌هاي پزشكي و پيراپزشكي در سراسر جهان منتشر مي‌شود؛ نشريات و آثاري كه آخرين اطلاعات علمي و داده‌هاي پزشكي را مي‌توان در آنها يافت. از همين‌رو، تمامي دانشجويان پزشكي و پيراپزشكي و بويژه متخصصان دانش‌هاي مرتبط بايد با دسترسي به نشريات و كتب مورد نظر، دانش خود را به روز كرده و از آخرين اكتشافات و اختراعات مرتبط با رشته تخصصي خود، مطلع شوند. البته حجم آثار پزشكي و پيراپزشكي كه در قالب كتاب، نشريه، نوار، لوح فشرده و ... ثبت و ضبط شده است، بسيار زيادتر از آن است كه متخصصان اين علوم بتوانند بتنهايي مطالب موردنظر را از ميان اين حجم انبوه پيدا كنند. چنين كاري در توان متخصصان رشته كتابداري پزشكي است؛ افرادي كه در رشته كتابداري در شاخه پزشكي، به مجموعه‌سازي، ساماندهي و اشاعه اطلاعات درشاخه‌هاي پزشكي و پيراپزشكي و موضوعات وابسته به آن مي‌پردازند اطلاعات پايه در زمينه‌هاي آناتومي،‌ داروشناسي، بيماري‌شناسي، علوم آزمايشگاهي، بيوشيمي، بيوفيزيك و واژه‌شناسي پزشكي را به دست مي‌آورند. در واقع مي‌توان متخصص اين رشته را دستيار پزشك يا بازوي توانمند جراح دانست. زيرا همان طور كه يك پزشك براي شناخت و درمان بيماري نياز به عكس، جواب آزمايش و مشاهدات باليني دارد، بايد از منابع و مراجع پزشكي نيز براي روزآمد كردن اطلاعات خود بهره ببرد. براي مثال، يك جراح قبل از عمل كردن يك كيست نادر يا كيستي كه در مكان حساس واقع شده است، بايد به آمار و اطلاعات پزشكي مراجعه كند تا ببيند كه آيا برداشتن كيست كار صحيحي است يا خير. گفتني است كه اين آمار پزشكي را بايد كتابدار پزشكي در اختيار جراح قرار دهد.
توانايي‌هاي لازم :
هنگام انتخاب رشته دو راه وجود دارد. يكي اينكه در فرم انتخاب رشته، ابتدا، رشته‌هاي اسم و رسم‌دار را كه در بورس هستند انتخاب كنيد و انتهاي فرم را هم به رشته‌هاي ناشناخته‌اي كه اسم و رسمي ندارند و اميد داريد كه در يكي از آنها پذيرفته شويد، اختصاص دهيد.راه ديگر نيز اين است كه براساس علاقه، استعداد و نياز جامعه، رشته دانشگاهي خود را انتخاب نماييد و اصراري بر اينكه صد انتخاب خود را پر كنيد نيز نداشته باشيد. چون به احتمال قوي شما استعداد، علاقه و آمادگي لازم را براي صد رشته محل نخواهيد داشت.رشته كتابداري در شاخه پزشكي نيز نياز به دانشجوياني دارد كه با عشق و علاقه و شناخت لازم وارد اين رشته شده باشند. دانشجويان اين رشته چون بايد در تمام زمينه‌هاي پزشكي و پيراپزشكي اطلاعات اوليه را دارا باشند،‌ بايد در درس زيست‌شناسي توانايي بسياري داشته باشند. همچنين لازم است كه اين دانشجويان به كار با كامپيوتر و نرم‌افزارهاي كامپيوتري و زبان انگليسي مسلط باشند.
موقعيت‎ شغلي در ايران :
فارغ‌التحصيل توانمند كتابداري پزشكي كه با كامپيوتر و شبكه‌هاي اينترنتي بازيابي اطلاعات پزشكي آشنا باشد، بسادگي مي‌تواند در ايران و جهان جذب بازار كار شود و حقوق بسيار مناسب و خوبي دريافت نمايد. گفتني است كه فرصت‌هاي شغلي اين رشته، بويژه در پروژه‌هاي تخصصي يا در بخش خصوصي بهتر مي‌باشد.
درس‌هاي اين رشته در طول تحصيل :
فيزيك عمومي، شيمي عمومي، كتابخانه و كتابداري، زبان‌پيش‌دانشگاهي، زيست‌شناسي پيش‌دانشگاهي، گزارش نويسي، بيوشيمي، مجموعه‌سازي ، مرجع‌شناسي عمومي فارسي، سازماندهي مواد، تشريح و فيزيولوژي، روانشناسي عمومي، متون اختصاصي انگليسي، علوم آزمايشگاهي، تاريخ علوم پزشكي، روانشناسي اجتماعي، مرجع‌شناسي لاتين، تاريخ عمومي فلسفه، ماشين‌نويسي فارسي، ماشين‌نويسي لاتين، تاريخ ادبيات ايران، مباني جامعه‌شناسي، اصطلاحات علوم پزشكي و بهداشتي، تاريخ ادبيات جهان، داروشناسي، اصول كار مرجع، بهداشت عمومي، زبان فرانسه، تاريخ تمدن، مرجع‌شناسي تخصصي، حفاظت نگهداري مواد، اداره كتابخانه، آشنايي با صنعت چاپ و نشر، كارآموزي.
))))معرفی رشته ها((((...
ما را در سایت ))))معرفی رشته ها(((( دنبال می کنید

برچسب : كتابداري درشاخه پزشكي,رشته های,دانشگاهی,هنرستانی,کاردانش,دبیرستانی,مشاوره,تحصیلی,مخصوصا,رشته,هنرستان,دبیرستان,دانشگاه,چگونه,انتخاب,چگونه انتخاب رشته کنم,چگونه انتخاب رشته کنیم,تعین,تعین رشته,تمام,همه,انواع,مدرسه,درس,درسی,محمد خادمیان,محمد,GT,خادمیان,007, نویسنده : محمد خادمیان gt007 بازدید : 996 تاريخ : دوشنبه 19 فروردين 1392 ساعت: 14:04