دانشگاه: مجسمه سازي

ساخت وبلاگ
مجسمه سازي
مي‌تواند يك گيره لباس 7 متري باشد كه درست در وسط شهر فيلادلفيا در سال 1976 قد علم كرده است يا پيكره يك روحاني كه در 1850 سال قبل از ميلاد در مصر باستان متولد شده است و شايد هم سواري در حال فرياد زدن باشد كه به ارتفاع 34 سانتي‌متر در سال 1505 ميلادي خلق شده است. آري! آنها مي‌توانند به هر شكل و هر اندازه‌اي باشند و از هر جنسي ساخته شوند؛ از سنگ و عاج و چوب و برنز گرفته تا تكه‌هاي فلز و اجزاي دور ريختني ماشين و موتورسيكلت و دوچرخه .اما با همه اين تفاوت‌ها،‌نام همه آنها مجسمه است و حرف اصلي همه آنها نيز يك چيز است. همه آنها مي‌گويند كه مجسمه يك سفر است، سفري از زندگي روزمره به سوي احساس و انديشه، به سوي زيبايي و مهمتر از همه به سوي گفتگوي تمدن‌ها،‌ فرهنگ‌ها و انديشه‌هاي مختلف و متفاوت با يكديگر. به عبارت ديگر هر مجسمه بيانگر يك انديشه، فرهنگ و تمدن است. فرهنگ و انديشه‌اي كه گاهي اوقات از وراي قرن‌ها با انسان سخن مي‌گويد و اين نشان مي‌دهد كه هنر مجسمه‌سازي راهي مناسب براي بيان و اشاعه فرهنگ و انديشه انساني است.امروزه براي فراگيري ريشه‌اي و بنيادي اين هنر مثل ساير هنرها، نياز به تحصيلات دانشگاهي است. در كشور ما نيز رشته مجسمه‌سازي به عنوان يكي از رشته‌هاي گروه آزمايشي هنر ارائه مي‌شود.در تعريف مجسمه مي‌توان گفت كه هر شيئي‌ كه‌ قسمتي‌ از فضا را اشغال‌ مي‌كند به‌ آن‌ حجم‌ يا مجسمه‌ مي‌گويند و رشته‌ مجسمه‌سازي‌ رشته‌اي‌ است‌ كه‌ به‌ صورت‌ آكادميك‌ اين‌ هنر را به‌ دانشجويان‌ آموزش‌ مي‌دهد؛ يعني‌ دانشجويان‌ اين‌ رشته‌ پس‌ از مطالعه‌ مباني‌ عمومي‌ شامل‌ نقاشي‌، عكاسي‌، آشنايي‌ با طراحي‌ و چاپ‌ و رنگ‌، دروس‌ تخصصي‌ را مطالعه‌ مي‌كنند كه‌ اين‌ دروس‌ شامل‌ طراحي‌ در هنر مجسمه‌سازي‌، آشنايي‌ با موزه‌ها و كارگاه‌هاي‌ حجم‌، نقش‌ برجسته‌، سفال‌، طراحي‌ و ساخت‌ سكه‌ مي‌شود. در اين‌ رشته‌ دانشجويان‌ در آغاز الفباي‌ حجم‌ و مجسمه‌سازي‌ را فرا مي‌گيرند و در مرحله‌ بعد نسبت‌ به‌ طبيعت‌ شناخت‌ پيدا مي‌كنند و ياد مي‌گيرند كه‌ چگونه‌ از طبيعت‌ براي‌ ساخت‌ مجسمه‌ الهام‌ بگيرند و سپس‌ از طبيعت‌ عبور كرده‌ و آن‌ را پالايش‌ مي‌كنند و در نهايت‌ تركيب‌ مي‌كنند و ماده‌ جديد به‌ دست‌ مي‌آورند.
توانايي‌هاي‌ لازم‌ :
دانشجوي‌ مجسمه‌سازي‌ بايد عاشق‌ اين‌ هنر باشد براي‌ مثال‌ وقتي‌ با مواد مجسمه‌سازي‌ برخورد مي‌كند، به‌ هيجان‌ بيايد يا اگر با يك‌ مجسمه‌ برخورد مي‌كند، شيفته‌وار جذب‌ آن‌ گردد.همچنين‌ لازم‌ است‌ كه‌ طراحي‌ را به‌ خوبي‌ آموخته‌ و توان‌ آن‌ را داشته‌ باشد كه‌ از خود بگذرد چرا كه‌ اگر انسان‌ از خود نگذرد، نمي‌تواند رازهاي‌ طبيعت‌ را كشف‌ كند و كار جديدي‌ ارائه‌ دهد. همچنين‌ دانشجوي‌ مجسمه‌سازي‌ بايد وقت‌ زيادي‌ را به‌ تمرين‌ و كار مداوم‌ اختصاص‌ دهد و از روابط‌ اجتماعي‌ خوبي‌ برخوردار باشد تا بتواند با بازار كار ارتباط‌ برقرار كند.
موقعيت‌ شغلي‌ در ايران :
هنرمند وظيفه‌اش‌ كار كردن‌ و خلق‌ كردن‌ است‌ و هنرمند مجسمه‌ساز نيز بايد با اين‌ هدف‌ وارد رشته‌ مجسمه‌سازي‌ شود نه‌ اين‌ كه‌ بخواهد پس‌ از فارغ‌التحصيلي‌ شغل‌ راحت‌ و بي‌دغدغه‌اي‌ پيدا كند. البته‌ اگر فارغ‌التحصيل‌ اين‌ رشته‌ كار كند و آثار خود را در نمايشگاه‌ها و آتليه‌ها ارائه‌ دهد، مشكل‌ مالي‌ نخواهد داشت‌. از سوي‌ ديگر فارغ‌التحصيل‌ اين‌ رشته‌ مي‌تواند در ساير رشته‌هاي‌ هنري‌ نيز فعاليت‌ كند. مثلاً وارد معماري‌ داخلي‌ شود و نقش‌ برجسته‌هاي‌ عظيم‌ درست‌ كند يا در هنر گرافيك‌ فعاليت‌ نمايد.

درس‌هاي اين رشته در طول تحصيل :
دروس‌ پايه‌:
مباني‌ هنرهاي‌ تجسمي‌ ، طراحي‌ پايه‌ ، هندسه‌ ، كارگاه‌ چاپ‌هاي‌ دستي‌، كارگاه‌ نقاشي‌ عمومي‌ ، كارگاه‌ مواد و روش‌هاي‌ ساخت‌، تجزيه‌ و تحليل‌ و نقد آثار هنري‌ ، هنر و تمدن‌ اسلامي‌ ، آشنايي‌ با هنر در تاريخ‌ ، آشنايي‌ با موزه‌ها، تاريخ‌ عمومي‌ حجم‌سازي‌ ، آشنايي‌ با هنرهاي‌ سنتي‌ .
دروس‌ اصلي‌ و تخصصي‌:
نقش‌ برجسته‌، كارگاه‌ مجسمه‌سازي‌ تخصصي‌ ، فرم‌ و فضا ، رابطه‌ مجسمه‌سازي‌ با محيط‌ ، كارگاه‌ مجسمه‌سازي‌ عمومي‌ ، آشنايي‌ با فنون‌ قالبگيري‌، كارگاه‌ طراحي‌ تخصصي‌ ، كارگاه‌ برنزريزي‌ ، كارگاه‌ سراميك‌ ، آشنايي‌ با طرح‌ و ساخت‌ سكه‌، تجزيه‌ و تحليل‌ و نقد آثار مجسمه‌سازي‌، طرح‌ جامع‌ مجسمه‌سازي‌ ، عكاسي‌ ، كارگاه‌ ارتباط‌ تصويري‌ ، پروژه‌.
))))معرفی رشته ها((((...
ما را در سایت ))))معرفی رشته ها(((( دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد خادمیان gt007 بازدید : 570 تاريخ : شنبه 21 بهمن 1391 ساعت: 19:36

نظر سنجی

این وبلاک را چگونه ارزیابی میکنید

خبرنامه